Петел следи какво отношение показва НАТО към Украйна.Генералният секретар на НАТО

...
Петел следи какво отношение показва НАТО към Украйна.Генералният секретар на НАТО
Коментари Харесай

Столтенберг: Русия няма да се спре, но НАТО ще продължи да оказва военна помощ на Киев

" Петел "  следи какво отношение демонстрира НАТО към Украйна.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг чака Русия да продължи ракетните набези против Украйна. Това обаче няма да спре Алианса да продължи да оказва военна помощ на Киев, в това число с нови противоракетни установки, разгласи той.

" Виждаме, че президентът Путин се пробва да унищожи електропреносната мрежа, газовата инфраструктура и всички съществени услуги за украинския народ. Фактът, че го прави на прага на зимата демонстрира, че употребява студа като оръжие във войната ", съобщи Столтенберг, написа.

Столтенберг приказва на конференция в Букурещ дружно с президента на Румъния Клаус Йоханис, който от своя страна акцентира нуждата решението, взето на срещата на върха в Мадрид, за подсилване на източния фланг на НАТО с военно съоръжение и войскови елементи, да бъде изпълнено час по-скоро.

" Оцених обстановката, подбудена от експанзията на Русия против Украйна, с акцент върху източния фланг на НАТО и Черно море. Подчертах нуждата от допустимо най-бързо осъществяване на решенията, признати на срещата на върха на НАТО в Мадрид. Румъния ще продължи да дава съдбоносен принос за груповата защита на Алианса. Руските дейности съставляват тенденциозен опит за разрушение на реда. Начинът, по който избираме да отговорим на тези провокации, значително дефинира по какъв начин ще наподобява бъдещето на нашия свят. Ето за какво се нуждаем от мощен единен НАТО повече от всеки път ", съобщи Йоханис.

В Букурещ на следващия ден и вдругиден ще се организира среща на министрите на защитата на страните членки на НАТО, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР